Kulig w Ojcowie

Nasza oferta

W sezonie zimowym zapraszamy na kuligi po Ojcowskim Parku Narodowym trwające od 1 godziny do 2 godzin. Maksymalna liczba biorących udział w kuligu to 20 osób. Przy większej liczbie uczestników kulig jest dzielony na tury.

Propozycje poczęstunku przy ognisku lub grillu w ogródku przy Piwnicy pod Nietoperzem w Ojcowie:

  • pstrąg (25-30 dkg) — 18 zł,
  • pieczona kiełbaska (20 dkg) — 11 zł,
  • bigos (30 dkg) — 11 zł,
  • ziemniaki w garnku 10 zł/porcja,
  • karczek — 12 zł/porcja,
  • szaszłyk — 15 zł/porcja,
  • kaszanka — 7 zł/porcja,
  • udko z kurczaka — 10 zł/porcja,
  • ziemniak w folii z dodatkami: boczek, cebula — 5 zł/porcja,
  • zupa z kociołka gulasz węgierski (350 ml) — 14 zł (przy zamówieniu min. 20 porcji),
  • chleb wiejski ze smalcem i ogórkami — 7 zł/os.,
  • piwo lane — 6 zł/kufel półlitrowy,
  • herbata z sokiem malinowym — 7 zł,
  • herbata góralska — 8 zł,
  • herbata z rumem — 8 zł,
  • grzane wino (150 ml) — 8 zł.

Organizujemy również przejazd kuligu z towarzystwem orkiestry krakowskiej, zabawiającej gości w trakcie jazdy, jak i w trakcie poczęstunku.

Na życzenie możemy zorganizować biesiadę z pieczonym prosiakiem w Piwnicy pod Nietoperzem.


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Serdecznie zapraszamy!

Zgłoszenia przyjmujemy codziennie pod nr. tel. 12 389 20 89 lub mailowo: butojcowianin@poczta.onet.pl.

 

Ostatnia aktualizacja strony: 30 listopada 2017 r.


Biuro Usług Turystycznych "Ojcowianin"
Ryszard Piotr Bosak, 32-047 Ojców 15
   tel./fax. (012) 389-20-89  •  E-mail: butojcowianin@poczta.onet.pl
©2009-2015 Wszelkie prawa zastrzeżone

Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej